"If you think education is expensive, try ignorance!" Derek Bok

sâmbătă, 19 decembrie 2015

Prevenirea conflictelor in clasa. De ce sa nu-ti jignesti colegii.

Chiar zilele trecute la noi in clasa a izbucnit un conflict  il puteam opri,dar nu am facut acest lucru si recunosc cu rusinare ca am gresit. In loc sa incep sa ii calmez,sa le spun sa se potoleasca,eu am inceput sa ma cert cu ei, deoarece am fost facut paracios si am luat foc.
Cand se iveste un conflict intre elevi nu ar trebui sa ajunga atat de repede la domnul diriginte,ci ar trebui sa ne potolim noi ,sa ascultam punctul de vedere al fiecarui copil,trebuie sa isi ceara scuze cei implicati ,aflarea motivului real si sa stabilim cine a inceput.

La scoala nu doar se invata,aici se socializeaza foarte mult, dar apar si cele mai dese conflicte.
Comunicarea si intelegerea pornesc conflictele atunci cand ele lipsesc. Noi credem ca stim sa comunicam cu persoanele de langa noi,dar nu este deloc asa si de aici izbucneste tot.

In concluzie daca cineva se cearta din clasa,din grupul de afara,de peste tot fiecare om trebuie sa incerce sa ii opreasca, nu sa iveasca un mare conflict.

De ce e important sa iti respecti colegii ?

In opinia mea, este important sa iti respecti colegii deoarece ca sa fii respectat trebuie sa respecti.
In primul rand, nu trebuie sa iti jignesti colegii niciodata fiindca acestia se vor supara si nu vei mai avea o relatie de prietenie cu ei. 
Colegii tai trebuie sa fie ca o familie, trebuie sa va intelegeti bine, sa nu va certati, si sa va acoperiti unul pe altul. Intre colegi trebuie sa fim uniti, sa ne ajutam intre noi.
In al doilea rand, eu am gresit in privinta acestor lucruri. Mi-am jignit colegii, dupa aceea mi-a parut rau, dar am sesizat ca era prea tarziu ca sa imi mai para rau. Spre binele meu, am clarificat treburile, ne-am cerut scuze unii la altii, si acum totul este bine. Din aceasta greseala am invatat ceva si nu o sa o mai repet vreodata.
In concluzice, colegii tai trebuiesc respectati, deoarece trebuie sa fim ca o familie, sa ne intelegem bine.

Autori: Dobre Cozmin & Onofrei Florin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu